Wijn van de maand
Bestel de wijn van de maand

Cerasuolo d'Abruzzo 2016 Tiberio (92 p. Vinous)

Een bijzondere, volle, maar frisse rosé die het erg goed aan tafel doet. Navolgend de proefnotitie van Vinous, die de wijn met maar liefst 92 punten lauwert: "Bright dark pink. Intense aromas of red cherry, strawberry, sweet spices and violet. Then rich and racy, with tactile flavors of ripe, red cherry, small red berries and savory herbs. Finishes with mouthwatering salinity, a whiplash of small red berries and outstanding length."

Prijs per fles 12 (ipv 12,50)
Bij 6 flessen: € 11,50 per fles

Deze aanbieding is geldig t/m 30 juni 2017



CURSUS



WSET Cursussen

Sinds 2011 geven we in samenwerking met Lysander Dols van Terroirwijncursus gediplomeerde wijncursussen voor serieuze beginners (WSET Level 2) en gevorderden (WSET 3)

WSET Level 2

Internationaal erkende opleinding van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET)

De cursus wordt gegeven door Lysander Dols (Terroir Wijncursurssen), een gediplomeerd en gecertificeerd lid van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET).

Tijdens de lessen komen o.a. wijnbouw en wijnmaken, de klassieke en bijzondere druifsoorten en de belangrijkste wijngebieden van de wereld aan bod. De avond wordt afgesloten met een lekker hapje. De cursist krijgt een uitgebreid studiepakket met theorieboek, werkboek en samenvatting, een begeleidende PowerPoint presentatie en hand-outs vol met aanvullende leerstof en verhalen. Aan het einde van de cursus is er de mogelijkheid tot het behalen van een internationaal erkend diploma! Vervolgens kunt u eventueel de Advanced cursus (WSET 3) volgen.
Tijd: van 19:30 tot 22:30
Lesdagen: 8 + examen
Locatie: Sluisstraat 56
Docent: Lysander Dols (AIWS en APP)
Prijs: 550 euro (inclusief lesmateriaal en examen)

Aanmelding en informatie: mail@terroirwijncursus.nl / www.terroirwijncursus.nl

  • Les 1        Proeven volgens de WSET level 2 systematiek, fouten in wijn, wijn serveren en bewaren, wereldwijnreis, het combineren van wijn en spijs
  • Les 2         Wijnbouw, vinificatie en het etiket
  • Les 3         Klassieke druivensoorten: Pinot Noir en Chardonnay.
  • Les 4         Klassieke druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Merlot
  • Les 5         Klassieke druivensoorten: Syrah, Grenache en Riesling
  • Les 6         De mediterrane wijnlanden: Italie, Spanje en Portugal
  • Les 7         Zoete en mousserende wijnen
  • Les 8         Gedistilleerd en versterkte wijnen en examentraining
  • examen