Wijn van de maand
Bestel de wijn van de maand

Grüner Sylvaner 2016 BattenfeldSpanier, perfect voor bij asperges en meer!

Deze spatzuivere, biodynamisch geproduceerde silvaner combineert prachtig met asperges, maar ook met vele andere gerechten zoals salades, lichte witvisgerechten en gerechten die ietwat spicy zijn. Een wijn als een heerlijke lentebries met kruidige en florale tonen, geconcentreerd en met lange afdronk, waarbij de frisheid naar een volgende slok doet verlangen. Een perfecte voorjaarswijn! Afgelopen januari verkozen tot winnaar van de Gastrocup voor Duitse wijnen.

Prijs per fles € 11,75
(ipv € 12,50)
Per 6 flessen € 11

Deze aanbieding is geldig t/m 31 mei 2018



CURSUS



WSET Cursussen

Sinds 2011 geven we in samenwerking met Lysander Dols van Terroirwijncursus gediplomeerde wijncursussen voor serieuze beginners (WSET Level 2) en gevorderden (WSET 3)

WSET Level 2

Internationaal erkende opleinding van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET)

De cursus wordt gegeven door Lysander Dols (Terroir Wijncursurssen), een gediplomeerd en gecertificeerd lid van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET).

Tijdens de lessen komen o.a. wijnbouw en wijnmaken, de klassieke en bijzondere druifsoorten en de belangrijkste wijngebieden van de wereld aan bod. De avond wordt afgesloten met een lekker hapje. De cursist krijgt een uitgebreid studiepakket met theorieboek, werkboek en samenvatting, een begeleidende PowerPoint presentatie en hand-outs vol met aanvullende leerstof en verhalen. Aan het einde van de cursus is er de mogelijkheid tot het behalen van een internationaal erkend diploma! Vervolgens kunt u eventueel de Advanced cursus (WSET 3) volgen.
Tijd: van 19:30 tot 22:30
Lesdagen: 8 + examen
Locatie: Sluisstraat 56
Docent: Lysander Dols (AIWS en APP)
Prijs: 550 euro (inclusief lesmateriaal en examen)

Aanmelding en informatie: mail@terroirwijncursus.nl / www.terroirwijncursus.nl

  • Les 1        Proeven volgens de WSET level 2 systematiek, fouten in wijn, wijn serveren en bewaren, wereldwijnreis, het combineren van wijn en spijs
  • Les 2         Wijnbouw, vinificatie en het etiket
  • Les 3         Klassieke druivensoorten: Pinot Noir en Chardonnay.
  • Les 4         Klassieke druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Merlot
  • Les 5         Klassieke druivensoorten: Syrah, Grenache en Riesling
  • Les 6         De mediterrane wijnlanden: Italie, Spanje en Portugal
  • Les 7         Zoete en mousserende wijnen
  • Les 8         Gedistilleerd en versterkte wijnen en examentraining
  • examen