Wijn van de maand
Bestel de wijn van de maand

Grüner Sylvaner Hohen-Sülzen 2014 Battenfeld Spanier (biodynamisch)

Het druivenmateriaal van deze silvaner Ortswein is onderhevig aan een strenge selectie: alleen de mooiste druiven van de oude stokken komen in aanmerking. De wijn is licht kruidige en toont geel fruit en veel elegantie met een mooie balans tussen de zacht textuur, frisheid en mineraliteit (kalkbodem). Spannende, grote wijn met een geweldige prijs/kwaliteitverhouding. Uitstekend alternatief voor (veel) duurdere Bourgognes.

Prijs per fles 16,50 (ipv 17,50)
Priijs per fles bij 6 fl.  € 16,-
Prijs per fles bij 12 fl. € 15,-

Deze aanbieding is geldig t/m 31 augustus 2016

 Over ons

Over de wijnen


Welkom op de website van Wijnhandel Koninginneweg

 

Op de Koninginneweg in Amsterdam Oud-Zuid bevindt zich al sinds 1919 een wijnwinkel. In 1996 is deze winkel overgenomen door Nyckele Sap toen eigenaar van Wijntapperij 500 op de Overtoom. Onder de naam Wijntapperij 143 is met Jan de Boer gebouwd aan het assortiment van de huidige  Wijnhandel Koninginneweg. In 2001 is de zaak aan de Overtoom beëindigd en zijn er groothandelsactiviteiten ontplooid vanuit het magazijn in de Sluisstraat.  Op het 'Franse' Da Costaplein in Oud-West is vanaf medio 2009 drie jaren een prachtig winkeltje gerund.  Dit mooie project is in de zomer van 2012 beëindigd.

Eind 2013 heeft Nyckele Sap het bedrijf overgedragen aan Gilles Huygen, die gepassioneerd leiding geeft aan het florerende bedrijf. Trots zijn wij op ons exclusieve ambassadeursschap van de uitzonderlijke wijnen van De Vierheemskinderen uit Stavoren en de echte italiaanse wijnen van Eck en Maurick.

Vele wijnen uit ons assortiment vindt u ook op de wijnkaarten van goede restaurants.Bekijk rustig onze website voor al onze mogelijkheden maar hou de middenstand in ere en bezoek ook fysiek de winkel. Luister naar de verhalen en kom onze wijnen proeven.

Hopelijk tot snel!
 

Gilles Huygen
Nanne Nanninga
Jan de Boer