Aanbieding Bandol en Alpilles

Domaine de Terrebrune, Bandol
In 1963 kocht oud sommelier Georges Delille een bijna verborgen, idyllisch landgoed ten oosten van Bandol, dat enigszins vervallen was. Met hulp en advies van de familie Peyraud van domaine Tempier reconstrueert Delille de wijngaarden, restaureert de wijnterrassen en zorgt voor nieuwe aanplant. Vanaf dag 1 werkt hij biologisch, wat in die tijd niet bepaald evident was. In 1980 brengt hij zijn eerste wijnen uit. Momenteel leidt zoon Reynald het domein en behoort het tot de absolute top van Bandol en de Provence, ook onderkend door de Revue du Vin de France met de maximale 3 sterren en de hoogste scores van de appellation.

Het domein is vernoemd naar de bovenlaag van bruine klei. Daaronder bevindt zich een diepe kalklaag waarin de wortels van de wijnstokken zich genesteld hebben. De stijl van de wijnen kenmerkt zich door puurheid, elegantie en frisheid. Het domein produceert 1 wit (schaars), 1 rosé en 1 rood, die alle drie uitstekend kunnen ouderen. In deze mailing bieden we de rode 2017 en 2014 alsmede de rosé 2019 en 2017 aan.

Bandol Rouge 2017 Domaine de Terrebrune
De opvolger van de rode wijn van het jaar bij het Proefschrift Wijnconcours is wederom een plaatje! De blend is 85% Mourvèdre en 10% Grenache en 5% Cinsault. De 2017 heeft een elegante neus van voornamelijk donker fruit (zwarte kers), subtiele kruidigheid (o.a. laurier, pijnboom) en grafiet. In de mond veel sap, wat de wijn nu al toegankelijk maakt en naast voornoemde tonen ook wat peper, licht zilt, jodium, een lange, minerale afdronk met frisheid en fraaie, rijpe, ronde tannines. Perfecte balans. Wijn/spijs: rood vlees en wild. De 2017 krijgt bij Revue du Vin de France (RVF) maar liefst 96 punten.
Prijs per fles € 29, bij 6 flessen € 27, vanaf 12 flessen € 26 (normaal € 31)

Bandol Rouge 2014 Domaine de Terrebrune
De 2014 heeft een ander karakter dan de 2017. Deels door de flesrijping en deels, omdat de wijn iets minder gestructureerd is. Qua aroma’s veel overeenkomsten met de 2017. Daarnaast heerlijk “gourmand”: een hoog “direct lekker” gehalte, echter met volop inhoud, finesse en complexiteit. Een waar genot om licht gekoeld te drinken bij bijvoorbeeld de bbq. En niet alleen lekker bij rood vlees, maar ook bij inktvis!
Prijs per fles € 35, bij 6 flessen € 32,50 normaal € 37)

Bandol Rosé 2019 Domaine de Terrebrune
Een blend van 60% Mourvèdre, 20% Grenache en 20% Cinsault. Rendement slechts 35 hl/ha. Klein rood fruit, grapefruit, florale tonen (o.a. roos) en een mooie kruidigheid (garrigue). Explosief en complex in de mond met grote lengte. Knap hoe een rosé tegelijkertijd zo elegant en complex kan zijn. Last, but certainly not least: het aantal combinaties aan tafel is schier oneindig. RVF: 93 punten.
Prijs per fles € 21,50, bij 6 flessen € 20, vanaf 12 flessen € 19 (normaal € 22,75)

Bandol Rosé 2017 Domaine de Terrebrune
Zoals in de introductie opgemerkt hebben alle kleuren wijn van Terrebrune een erg goed ouderingspotentieel, dus ook de rosé. We proefden afgelopen jaar een prachtige serie rosés terug tot de jaargang 1993… De wijn wordt zachter, complexer en krijgt een licht confit karakter. We waren erg blij dat we vorige maand nog wat 2017 mochten kopen! Natuurlijk is ook dit een gastronomisch breed inzetbare wijn.
Prijs per fles € 29, bij 6 flessen € 27 (normaal € 31)

 

Mas de Bret, Saint-Etienne-du-Grès, Alpilles
Na een memorabele lunch bij Trévallon in 2019 gaf Eloï Durrbach een fles zonder etiket mee en zei met een mooie smile: “ik mocht de wijn van de nieuwe buren maken, proef maar”. Mas de Bret 2017: we waren meteen verkocht en zijn de wijn direct gaan importeren. Eloï Durrbach is van a tot z voor de wijn verantwoordelijk: hij heeft bepaald welke druivensoorten, waar geplant werden, overziet het werk in de wijngaarden (slechts 2 ha) en in de kelder. Naast de aanplant van Syrah en Cabernet Sauvignon zoals bij Trévallon heeft hij voor rood ook wat Cinsault aangeplant.

Mas de Bret, Alpilles rouge 2018
De blend bestaat uit 45% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon en 15% Cinsault. Het resultaat is gewoonweg schitterend en nog een stuk mooier dan de 2017. De Syrah treedt wat meer op de voorgrond in vergelijking met de 2017 en doet wat denken aan een Noordelijke Rhône, maar met de garrigue tonen zitten we onmiskenbaar in de Provence. De Cabernet draagt bij aan de complexiteit en de Cinsault aan de elegantie. Samen vormen ze een prachtige, gebalanceerde symfonie. Zowel rood als zwart fruit, peper, garrigue (incl. pijnboom), olijven een hint van chocola. Discrete, rijpe tannines geven de wijn reliëf. Geconcentreerd, sappig, verteerbaar en grote lengte. Wat een feest! Nu al heerlijk, maar tevens uitstekend ouderingspotentieel. Meer dan een Mini-Trévallon!
Prijs per fles € 28,50, bij 6 flessen € 26,50 (normaal € 30)

Petit Mas de Bret, Alpilles rouge 2019, Wijn van de Maand
De instapwijn van Mas de Bret van 100% Cinsault is een verrukkelijke 'vin de soif’, om licht gekoeld te drinken. Zat afgelopen winter ietwat op slot, maar toont zich nu mooi ‘gourmand’ met rood fruit, een lichte structuur en garrigue. Heerlijk als aperitief en bij lichtere gerechten als gevogelte.
Prijs per fles € 13,50, bij 6 flessen € 12, bij 12 flessen € 11 (normaal € 15)

 

Trévallon rouge 2011 (zeer beperkt)
Met ingang van de jaargang 2005 is het domein begonnen om flessen van de betere jaargangen weg te leggen voor latere release. Dit jaar is het aan de 2011. Een jaargang waarbij de Cabernet iets meer op de voorgrond treedt, mooie rijpheid en toch slechts 12,5% alcohol, dit geeft samen een klassieke impressie aan de wijn.
Prijs per fles € 88 (normaal € 103), 1 fles per persoon.

Trévallon Olijfolie vierge extra 2020 (0,5 liter)
Ondanks kleine oogst toch wat olijfolie gekregen!
Prijs per fles van 0,5 liter € 32,50, 1 fles per persoon.

 

Geen producten gevonden...