Boxler Pinot Gris 'Brand' 2017

€61,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Albert Boxler, aan wie het domein zijn naam ontleent, was de grootvader van de huidige eigenaar en wijnmaker Jean en was de man die vlak na de Tweede Wereldoorlog het initiatief nam om zijn eigen wijnen te bottelen. Het prachtige etiket dat vandaag de dag nog steeds in gebruik is, werd destijds geschilderd door de neef van Albert. Jean Boxler nam in 1996 op jonge leeftijd het stokje over van zijn vader Jean-Marc, maar werd al snel een van de meest gewaardeerde wijnmakers in de Elzas en onbetwistbaar een van de wijnmakers van zijn generatie. De kelders en het familiehuis zijn te vinden aan de voet van de grand cru Sommerberg wijngaard, in het dorp Niedermorchwihr niet ver van Colmar, waar Jean wijn maakt van afzonderlijke percelen met wijnstokken binnen deze grote granieten heuvel, het maken van sommige als grand cru, maar ook het classificeren van sommige in zijn reserve wijnen.
Jean bewerkt het land met de hand, persoonlijk met een klein team en biologisch (hoewel hij het label van de wijnen als zodanig vermijdt 'waarom zou ik goedkeuring van buitenaf zoeken om het juiste te doen?'). Riesling, pinot gris, pinot blanc, gewurztraminer, sylvaner en muscat worden allemaal geproduceerd, evenals enkele fijne mousserende Crémant-wijnen, met behulp van traditionele methoden en rijping in eiken foudres. De opbrengsten zijn laag en de productie is klein. Om onderscheid te maken tussen de gebottelde pakketten gebruiken de Boxlers een code op elk etiket, zodat consumenten de bron van de druiven voor elke botteling kunnen kennen zonder dat het domein de etiketteringswetten van de Elzas-appellatie overtreedt. Dus bijvoorbeeld een B op het etiket...
Fris en precies, in overeenstemming met de jaargang 2017 in de Elzas, toont dit delicate boomgaardvruchten, smakelijke zuren en een vleugje krijtachtige mineraliteit op de fijne, lange afdronk.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen