Domaine Savary, Maligny

Francine en Olivier Savary maken onopgesmukte wijnen in een natuurlijke, evenwichtige stijl, Chablis die zich genotvol laten combineren. Chablis op z’n best biedt natuurlijke verfrissing zo helder als bronwater. Zo'n smaak is kwetsbaar en toont al snel storende 'fouten', zoals een teveel aan alcoholische kracht, groene zuren of dominerend eikenhout. Goed gelukt is het fruit onweerstaanbaar op een vanzelfsprekende manier en geeft het expressie aan een mineraalrijke bodem, mondwaterend... met altijd mineraliteit in de smaak, de sensatie van oesters, een mijmering van de zee. De chardonnaydruif op veelal arme grond, kalk met klei op een bodem van harde kalksteen, bekend als Kimméridgien, geeft wijnen met een dwingende strakheid die zich met gemak laten doordrinken door de hoge mate van verteerbaarheid. De wijnen van Savary zijn 'très' Chablis. De wijnen worden niet op hout maar op cuve gevinifiëerd.