François Chidaine, Montlouis-sur-Loire

Perfectionist François Chidaine uit Montlouis sur Loire is een meesterlijke wijnmaker. Hij werkt volgens de regels van de Culture Biodynamique. Van chenin blanc maakt hij grootse wijn in Montlouis en Vouvray en op een klein deel van zijn percelen in Montlouis heeft hij Sauvignon Blanc aangeplant. De bodem is hier van kalk met een dunne bovenlaag klei en rijk aan kiezel. Deze bijzondere bodem onderscheidt dan ook zijn wijnen van de chenin blanc die vaak zo anoniem in Zuid-Afrika wordt gemaakt. De wijnen van Chidaine hebben een bijzondere zuivere stijl en kunnen na openen dagen goed blijven. De druiven worden pneumatisch geperst. Dit betekent dat door middel van een luchtballon in de pers de druiven tegen de wand van de pers gedrukt worden. Op deze manier komen er minder harde bitters uit steeltjes en pitjes in de wijn. Vervolgens vergist het sap, door natuurlijk aanwezige gisten, op kleine eiken vaten (600l) waarin de wijn nog 11 maanden rijpt.