Angelico Curebeasse Rosé 2022
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Roséwijn heeft een uitstekend imago en een verdiende plaats in de eetcultuur van Frankrijk, Spanje en Italië. Ze kunnen verrassend goed gerechten begeleiden waar witte of rode wijnen het pittig moeilijk mee kunnen hebben. Denk maar aan gerechten met olijven, knoflook en kruiden als basilicum en thijm. Ook bij schaaldieren of vis uit de Middellandse Zee blijven de combinaties met rosé verrassend soepel en verkwikt de rosé met een ogenschijnlijk speels gemak. Het is een genoeglijke sensatie van onbezorgd samengaan, een frivool plezier. De rosé van de Curebéasse wordt gemaakt van grenache, mourvedre en tibouren en krijgt zijn complexiteit onder andere uit de zeer vulkanische bodem ten noorden van Fréjus. Dit geeft de wijn veel diepte maar ook een hele aangename luchtigheid. Wijnmaker Jean Paquette van Domaine de Curebéasse is een cultuurminnaar met een ietwat verzonken intellectuele inslag, hij heeft een duidelijke voorkeur voor het originele type rosé op z’n Provençaals. Hij maakt verfijnde, elegante wijnen waarin het kruidige heel subtiel tot uiting komt. Daarbij is zijn rosé niet zwaar in alcohol en dus optimaal verteerbaar.