Wijn van de maand
Bestel de wijn van de maand

Quincy 2019 Adèle Rouzé

Een nieuwe aanwinst in ons assortiment. Adèle Rouzé, afkomstig uit een wijnmakersgeslacht, begon haar eigen, 5 ha omvattende domein in 2003. De appellatie Quincy heeft een lange historie en gaat terug tot de 12e eeuw en was het eerste wijnbouwgebied in de Centre-Loire dat in 1936 de AOC status verwierf (dus nog voor het nabij gelegen Sancerre en Pouilly-Fumé). De sauvignon blanc komt hier en in de handen van Adèle tot grote hoogte. Citrus (o.a. grapefruit), kruisbessen, witte bloemen, licht kruidig, mineraal, enorm geconcentreerd en veel lengte.

Prijs p. fles € 14 (ipv 14,50)
Per 6 flessen: € 13,50
Per 12 flessen: € 12,50

Deze aanbieding is geldig t/m 31 augustus 2020.



CURSUS



WSET Cursussen

Sinds 2011 geven we in samenwerking met Lysander Dols van Terroirwijncursus gediplomeerde wijncursussen voor serieuze beginners (WSET Level 2) en gevorderden (WSET 3)

WSET Level 2

Internationaal erkende opleinding van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET)

De cursus wordt gegeven door Lysander Dols (Terroir Wijncursurssen), een gediplomeerd en gecertificeerd lid van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET).

Tijdens de lessen komen o.a. wijnbouw en wijnmaken, de klassieke en bijzondere druifsoorten en de belangrijkste wijngebieden van de wereld aan bod. De avond wordt afgesloten met een lekker hapje. De cursist krijgt een uitgebreid studiepakket met theorieboek, werkboek en samenvatting, een begeleidende PowerPoint presentatie en hand-outs vol met aanvullende leerstof en verhalen. Aan het einde van de cursus is er de mogelijkheid tot het behalen van een internationaal erkend diploma! Vervolgens kunt u eventueel de Advanced cursus (WSET 3) volgen.
Tijd: van 19:30 tot 22:30
Lesdagen: 8 + examen
Locatie: Sluisstraat 56
Docent: Lysander Dols (AIWS en APP)
Prijs: 550 euro (inclusief lesmateriaal en examen)

Aanmelding en informatie: mail@terroirwijncursus.nl / www.terroirwijncursus.nl

  • Les 1        Proeven volgens de WSET level 2 systematiek, fouten in wijn, wijn serveren en bewaren, wereldwijnreis, het combineren van wijn en spijs
  • Les 2         Wijnbouw, vinificatie en het etiket
  • Les 3         Klassieke druivensoorten: Pinot Noir en Chardonnay.
  • Les 4         Klassieke druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Merlot
  • Les 5         Klassieke druivensoorten: Syrah, Grenache en Riesling
  • Les 6         De mediterrane wijnlanden: Italie, Spanje en Portugal
  • Les 7         Zoete en mousserende wijnen
  • Les 8         Gedistilleerd en versterkte wijnen en examentraining
  • examen