Wijn van de maand
Bestel de wijn van de maand

Magie d'Automne Montravel blanc 2017 Chateau Moulin Caresse

De witte Magie d'Automne wordt gemaakt van 70% sauvignon, 15% semillon en 15% muscadelle. De gisting en rijping vindt plaats op eikenhouten vaten, waarbij de houttonen mooi in de wijn zijn geintegreerd. De neus heeft wit en geel fruit, een lichte kruidigheid en tonen van geroosterd brood. In de mond veel vulling, rondeur en zachte textuur met een goede frisheid. Perfecre begeleider van visgerechten met romige sauzen en wit vlees, maar ook als aperitief.

Prijs per fles € 10,50
(i.p.v. € 11,50)
Per 6 flessen € 9,50

Deze aanbieding is geldig t/m 31 augustus 2019



CURSUS



WSET Cursussen

Sinds 2011 geven we in samenwerking met Lysander Dols van Terroirwijncursus gediplomeerde wijncursussen voor serieuze beginners (WSET Level 2) en gevorderden (WSET 3)

WSET Level 2

Internationaal erkende opleinding van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET)

De cursus wordt gegeven door Lysander Dols (Terroir Wijncursurssen), een gediplomeerd en gecertificeerd lid van de Wine and Spirit Education Trust ( WSET).

Tijdens de lessen komen o.a. wijnbouw en wijnmaken, de klassieke en bijzondere druifsoorten en de belangrijkste wijngebieden van de wereld aan bod. De avond wordt afgesloten met een lekker hapje. De cursist krijgt een uitgebreid studiepakket met theorieboek, werkboek en samenvatting, een begeleidende PowerPoint presentatie en hand-outs vol met aanvullende leerstof en verhalen. Aan het einde van de cursus is er de mogelijkheid tot het behalen van een internationaal erkend diploma! Vervolgens kunt u eventueel de Advanced cursus (WSET 3) volgen.
Tijd: van 19:30 tot 22:30
Lesdagen: 8 + examen
Locatie: Sluisstraat 56
Docent: Lysander Dols (AIWS en APP)
Prijs: 550 euro (inclusief lesmateriaal en examen)

Aanmelding en informatie: mail@terroirwijncursus.nl / www.terroirwijncursus.nl

  • Les 1        Proeven volgens de WSET level 2 systematiek, fouten in wijn, wijn serveren en bewaren, wereldwijnreis, het combineren van wijn en spijs
  • Les 2         Wijnbouw, vinificatie en het etiket
  • Les 3         Klassieke druivensoorten: Pinot Noir en Chardonnay.
  • Les 4         Klassieke druivensoorten: Cabernet Sauvignon en Merlot
  • Les 5         Klassieke druivensoorten: Syrah, Grenache en Riesling
  • Les 6         De mediterrane wijnlanden: Italie, Spanje en Portugal
  • Les 7         Zoete en mousserende wijnen
  • Les 8         Gedistilleerd en versterkte wijnen en examentraining
  • examen