Montbourgeau Crémant de Jura

€20,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

CREMANT DU JURA

De lichtheid en frisheid maken het een aangenaam aperitief; de fruitigheid begeleidt heerlijk het dessert.

Druivensoort 100% Chardonnay

Grond Klei-kalksteen

Opbrengst 60 tot 65 hls/ha – de jongste wijnstokken zijn zeer geschikt voor de oogst van crémant. Wijnbereiding Het persen van de hele trossen wordt uitgevoerd met behulp van een pneumatische pers. Het is noodzakelijk om 100 liter sap uit 150 kg druiven te extraheren. Een bezinking van 12 uur volgt op het persen.

 

Alcoholische fermentatie vindt plaats met behulp van inheemse gisten in roestvrijstalen tanks tussen 16 ° C en 20 ° C. Fokkerij De malolactische gisting volgt op de alcoholische gisting en daarna blijven de wijnen 4 maanden koud. In april gaan we verder met de loting van de Crémants: een mengsel van suiker en gist genaamd pull likeur zal aan de wijn worden toegevoegd om schuimvorming mogelijk te maken.

 

De wijn wordt 12 tot 18 maanden in flessen op latten bewaard voordat hij op een "punt" wordt geplaatst, zodat de bezinksels in de hals terechtkomen. Op het moment van degorgeren wordt de fles aangevuld met dezelfde cuvée om een Crémant Brut Zero te verkrijgen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen