Domaine Barraud, Vergisson

Het domaine ligt in de Maconnais, in het zuiden van de Bourgogne, onder de Vergisson rots. De wijngaarden bevinden zich op hellingen die met een dunne laag kalk/kleigrond bedekt zijn. Barraud bemest zijn grond niet omdat de wijnstok zijn voeding uit de rots moet halen. Hierdoor ontstaat een duidelijke typering van het individuele karakter van de wijngaard.

Daniel Barraud is inmiddels wereldwijd bekend als stylist en compromisloos wijnmaker van helder toongezette witte Bourgognes. Zijn wijnen hebben een gave balans en zijn zuiver chardonnay getypeerd met een sprankelende impressie van het terroir. Bovendien zijn ze kundig vormgegeven door uitgekiend gebruik van eiken fust.

De wijnstok wordt zoveel mogelijk aan zijn eigen lot overgelaten. Geen onkruidbestrijding met chemische middelen maar ploegen en een uitgekiend tijdstip van handmatig oogsten om rijpheid en zuurgraad optimaal te houden. Pneumatische persing, gisting en rijping op houten fust waarbij de opvoeding op de fijne lie heel belangrijk is. De wijnen worden niet gefilterd.

De la Roche wijngaarden liggen op 380 m hoogte; koelere omstandigheden waardoor het fruit langzamer rijpt en wint aan aroma’s.