Provence

De Provence, een streek met betoverende landschappen, de geur van tijm, rozemarijn, laurier, pijnbomen, lavendel en waar ook nog eens schitterende wijnen gemaakt worden. Het deel aan wijnregio Provence is een stuk kleiner dan de geografische streek en loopt grofweg van iets onder Avignon verder naar het zuiden en naar het oosten tot aan Nice. Onder de Grieken en Romeinen hadden de wijnen al een goede reputatie.

De grootste appellation is Côtes de Provence waar veel wijnen onder kunnen vallen, zoals natuurlijk rosé in vele soorten en maten. De appellations waar de mooiste wijnen vandaan komen zijn Bandol, Baux de Provence, Bellet, Cassis en Palette, ieder met een eigen karakter door de verschillen in bodem, microklimaat, ligging en aanplant. Qua druivensoorten is er een breed scala te vinden. Voor rood en rosé o.a. Mourvèdre (dé druif voor Bandol), Grenache, Cabernet Sauvignon, Syrah en Cinsault. Voor wit o.a. Clairette, Grenache Blanc, Bourboulenc, Rolle en Marsanne.

Natuurlijk is de Provence beroemd om haar magnifieke kwaliteitsrosés - met Bandol als vaandeldrager - maar de rode (Bandol, Baux de Provence) en witte wijnen (Cassis, Baux de Provence, Palette, Bandol, Bellet) kunnen in handen van getalenteerde wijnmakers ook tot grote hoogte stijgen.

Wij zijn er trots op dat we de crème de la crème van de Provençaalse wijnbouw voeren met de domaines Terrebrune, Tempier (beiden Bandol), Hauvette (Baux de Provence/IGT Alpilles), Trévallon (IGT Alpilles), Clos Sainte Magdelaine en Barbanau (beiden Cassis), die allen terroir gedreven wijnen maken met elegantie en karakter.