Over ons

Bâtard is ontstaan uit een wijnhuwelijk in 2019 tussen Wijnhandel Koninginneweg en Bâtard, met ieder hun eigen historie. Wijnhandel Koninginneweg heeft een track record van meer dan 100 jaar kwaliteitswijnen aan de Koninginneweg in Amsterdam. Bâtard heeft een wat kortere geschiedenis, maar herbergt net als de fusiepartner een schat aan wijnervaring. Wij zijn actief als fysieke winkel, webwinkel en horecaleverancier (inclusief zakelijke markt).

Ons assortiment bestaat grotendeels uit eigen import waarbij wij ons richten op wijnmakers die naar het hoogst haalbare streven: het met ziel en zaligheid maken van kwaliteitswijnen die representatief zijn voor hun terroir. Puur, onopgesmukt, zuiver, karaktervol, gebalanceerd en bezield. En met oog voor de omgeving en natuur: niet voor niets werken bijna al ‘onze’ boeren biologisch of biodynamisch. Kleine, hardwerkende producenten, ver van de massa en industriële, ‘gemaakte’ wijnen.

Onze wijnen zijn te vinden bij de betere horeca, van kwaliteitsbistro’s tot sterrenrestaurants. Wij organiseren (on)regelmatig proeverijen. Vaste proeverijen zijn onze voorjaars- en najaarsproeverij, maar daarnaast ook themaproeverijen, bijvoorbeeld met wijnmakers of verticale proeverijen.

Bij interesse adviseren wij u zich in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijft u op de hoogte van onze activiteiten, primeuraanbiedingen en ander bijzonder aanbod. U kunt zich hieronder inschrijven.

Gilles Huygen

Ronald Hulst

Saja Koppert

Jan de Boer

Wouter Kompier

En natuurlijk onze bezorgers: Paul, Mick en Daan