Weingut A.J. Adam, Neumagen-Dhron, Moezel

De Moezel is het wijngebied dat het dal omvat van de sterk meanderende rivier de Moezel van de Luxemburgse grens tot aan Koblenz, waar hij samenkomt met de Rijn. Riesling domineert de productie in de Moezel. Het hart van het gebied wordt gevormd door Mittelmosel, hier worden van oudsher de beste wijnen geproduceerd, naast Piesport en Bernkastel. Inmiddels wordt stroomopwaarts en stroomafwaarts ook zeer goede wijn geproduceerd. De wijngaarden liggen op de zeer steile hellingen die in Mittelmosel voor een groot deel bestaan uit blauwe leisteen, de ‘Blauschiefer´. Weingut A.J. Adam ligt in Mittelmosel in Neumagen-Dhron. Andreas Adam heeft zo’n 3,8 ha wijngaard, waarvan het grootste deel in Dhroner Hofberg en een deel in het beroemde Piesporter Goldtröpfchen.

Andreas is met bijna niets begonnen en in 2000 heeft hij zijn eerste vintage uitgebracht. Al snel behoorde hij tot de beste producenten van de regio en hij excelleert in alle stijlen van droog naar mild zoet tot edel zoet. Inmiddels werkt ook zus Barbara in het bedrijf.

In de steile wijngaarden moet  alles met de hand gedaan worden. Na de handmatige pluk gisten de druiven met hun eigen gisten op lage temperatuur.