Montbourgeau L'etoile Vin Jaune 2015

€69,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

L’Etoile Vin Jaune

Met aroma's van noten, kruiden en vanille, elegantie en harmonie zijn voelbaar op het palette. Een 7 jaar oude 'gerijpte' wijn.

Accord Mets /Vins

in combinatie met kip en morilles, gestoofde ham in roomsaus. Comte met boerenbrood komt deze wijn spectaculair tot leven

Cépage

100% Savagnin

Sol

grijze en blauwe mergel

Rendement

40 hls/ha. Savignin wordt vaak laat in het seizoen geoogst, zodat de druif een hoge mate van alcohol bereikt.

Vinification

De oogst is handmatig; de druiven worden geplet en geperst in een pneumatische pers. Alcoholische fermentatie is klassiek, temperaturen worden gereguleerd.

Vieillissemen

Dit is de specifieke stap voor Vin Jaune. Na de gisting worden de wijnen geroosterd, belucht en vervolgens in 30 hl foudres doorgepompt. Ze blijven daar 6 maanden, het is een overgangsperiode voor deze wijn voordat ze de echte fase van "rijping" als vin jaune ingaan. Deze fase wordt uitgevoerd in vaten van 230 liter. De wijn zal nooit worden geroerd en er zal zich een zeer fijne grijze sluier op het oppervlak vormen. De uitwisseling van de wijn met de buitenwereld zal door de sluier heen gebeuren. De wijn krijgt de typische 'gele' smaak. Onze wijnen worden rigoureus geproefd en geanalyseerd door het laboratorium dat de ethanale of potentiële smaak van 'vin jaune' zal kiezen. We proeven ze twee tot drie keer per jaar. Na 7 jaar gaan we over tot het bottelen van de verschillende vaten. Dit gebeurt in clavelins van 62 cl: unieke fles wijn.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen