Bessin-Tremblay, Chablis

Het Domaine Bessin wordt gerund door Jean-Claude en zoon Romain. Ze hebben wijngaarden op de 3 niveaus van de appellatie: Chablis, Chablis 1er Cru, Chablis Grand Cru, Fôret, Fourchaume, Montmains en Valmur. Sinds de eerste oogst van Jean Claude in 1992 hebben de wijnen een enorme progressie doorgemaakt. Wijngaarden zijn geherstructureerd en het wijn maken verfijnd. De wijnen hebben gewonnen aan kracht en vlezigheid en dat alles met een opmerkelijke mineraliteit, van de ieder jaar weer niet te missen Vieilles Vignes, de 1er Cru van het perceel ‘La Pièce au Comte’ op het mooiste deel van Fourchaume tot aan de Grand Cru Valmur.

De stijl van Bessin wordt wel vergeleken met die van Raveneau. Kwalitatief gezien niet te hoog gegrepen, maar stilistisch gaan beiden via andere wegen in dezelfde richting. Bessin gebruikt iets minder hout, wat de wijnen iets meer aroma geeft en het karakter van een jonge Chablis grijpbaarder maakt.

Al het fruit wordt met de hand geplukt. Het transport naar de kelder gaat in kratjes van 20 kilo. Een lange opvoeding ‘sur lie’ van 15 tot 18 maanden. Alle wijnen worden op hout opgevoed, behalve de Chablis Vieilles Vignes. De wijngaarden worden omgeploegd, zodat er geen onkruidverdelgers nodig zijn.